Ingatlannet.hu logo

Spórolás? – 5 tipp, hogy jobban menjen

Nagyon nehéz spórolni, hogy ha berögzült költési szokásaid vannak, vagy kicsi a költségvetésed, amiből gazdálkodni tudsz, arról nem is beszélve, ha mindkettő igaz rád. Megmutatjuk neked, hogy lehet teljesen fájdalommentesen is pénzt spórolni! Olyan trükkökkel ismerkedhetsz meg, aminek segítségével észre sem fogod venni, hogy spórolsz!

1. Őrizd meg az összes apródat és mindig fizess papírpénzzel.
Az apró megőrzése egy nagyon egyszerű és nagyszerű módja a pénzspórolásnak, ráadásul nem is tűnik fel a napi kiadások között. Gyorsan, sok megtakarításod tud összegyűlni ennek a módszernek a segítségével. Készítsetek otthon egy perselyt, amiben az aprót gyűjtitek! Figyeljétek meg, több tízezer forint össze fog gyűlni anélkül, hogy feltűnne.

2. Teljesítsd az 52 hetes spórolás kihívást!
Bár célszerű év elején kezdeni, bármikor csatlakozhatsz, úgy is nagyon hatásos lesz. Tegyél egy bizonyos forintösszeget minden héten a perselybe, ami hetente ugyan ennyi forinttal nő, majd csökken. Hogyha csak kis összeget használsz, év végére akkor is meg tudsz spórolni egy nagyobb összeget.spórolás

3. Szokj rá, hogy hozzáteszel megtakarításaidhoz havonta egy kisebb összeget, mintha ez is egy számla lenne a sok közül. Tartsd számon úgy a magadnak való fizetést is, mint egy kötelező kiadást, és ne úgy, mint egy hó végi opciót.

4. Gondolkodj, mielőtt vásárolsz.
Fizetés előtt tedd fel magadnak a kérdést: „Erre szükségem van, vagy csak vágyom rá?” Hogyha őszintén válaszolsz magadnak, hidd el, sokat spórolhatsz.

5. Tarts költési diétát!
Jelölj ki 2 napot a héten, amikor semmi feleslegesre nem költesz! Ilyenkor kerüld az étteremben evést, kávézást, vagy nassolást, csak a legszükségesebbekre adj ki pénzt, mint például a buszjegy, amivel munkába mész. Tudván, hogy nem szórhatod a pénzt, jobban kordában tudod tartani magad.

Reméljük tippjeink betartásával gyorsabban megy majd a spórolás, akár a karácsonyi ajándékokra, akár egy új ingatlanra :).