Ingatlannet.hu logo

Javascript engedélyezése

Google chrome

1. Google chrome személyre szabása és beállítása (három vízszintes csíkból álló ikon) részt megnyitva a beállításokra kell először kattintani.

chrome

2. A felnyíló ablakban alul a speciális beállítások megjelenítésére kattintva fogjuk a további opciókat látni

chrome2

3. Itt lejjebb tekerve meg kell találnunk az „adatvédelem” részt, ahol a tartalom beállításokra kattintva egy ablak fog felugrani, ahol be kell pipálni: JavaScript: Minden webhelyen engedélyezze a JavaScript futtatását.

chrome3

Mozilla Firefox

Alapértelmezetten engedélyezve van a javascript, ha valamilyen úton-módon mégis kikapcsolásra került, két opció van a helyrehozására:

Az első kicsit bonyolultabb, mi magunk kapcsoljuk vissza. Ehhez :

1. keresősávba írjuk be: „about:config”. Ekkor fel fogja hívni a figyelmünket a böngésző, hogy ez veszélyes terület és legyünk óvatosak! Ígérjük meg neki, hogy azok leszünk, cserébe ő egy hatalmas listát nyit meg nekünk.
2. A listában görgessünk le a” javascript.enabled” –ig és kattintsunk rá duplán, ekkor az érték oszlopban a false-nak át kell váltania true-ra (3).

Firefox2

Fontos, hogy semmi mást ne állítgassunk! Abban az esetben, ha nem szeretnénk megkockáztatni, hogy elállítunk valamit, válasszuk a második opciót, vagyis inkább töröljük le a firefoxot és telepítsük újra.

Explorer 9

A fogaskerék (1) ikonra kattintva tudjuk az internetbeállításokat elérni. Ezt megnyitva, a biztonságfülre átváltva (2) az egyéni szint gombra kell kattintanunk. A megjelenő ablakban görgessünk le egészen az active scripting-ig (3), ahol az engedélyezés (4) legyen kipipálva.

explorer2