Ingatlannet.hu logo

Kísértetházak Magyarországon

Hátborzongató épületek, kegyetlen gyilkosságok helyszínei, elátkozott romok, paranormális jelenségek. Halloween alkalmából összeválogattuk nektek az 5 legrémisztőbb magyar kísértetházat, amiktől garantáltan feláll mindenkinek a hátán a szőr.

kísértetházak1

1. Ó-Ebergényi és Zalacsányi Kastély

Suhanó árnyak, éjszakai léptek, furcsa sikolyok, zörgések. Ezek jellemzőek az Ó-Ebergényi és a Zalacsányi Kastélyokra. Több fénykép is készült már az itteni szellemekről, amik valakit megrémisztenek, valakit viszont kifejezetten vonzanak ezekre a helyekre. Mit gondoltok, ti szívesen aludnátok köztük?

kísértetházak2

2. Báthori Várkastély

Bár paranormális jelenségekről itt nem tudunk beszélni, ezen a helyen minden idők legkegyetlenebb gyilkosságai zajlottak el. Báthori Erzsébet grófnő fiatal szűz lányokat csonkított és kínzott meg, majd a vérükben fürdött –gondolván, hogy megtalálta a fiatalság receptjét.

3. Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, Lipót

Magyar Királyi Tébolyda néven épült 1869-ban, majd 139 éves működése után bezárták 2007-ben. Az egykori lakók egy része még mindig a közeli erdőben él, rettegésben tartva a helyieket. Mivel az intézet alapításakor még a lakók elkülönítése volt a cél, nem a betegek gyógyítása, a zárt osztályokon történt rémségek maradandó nyomot hagytak a hely hangulatában.

kísértetházak3

4. Szombathelyi kísértetház

Miután 2010-ben egy férfi brutálisan meggyilkolta édesanyját a „sátán parancsára”, a lakás nem talált új tulajra és a házban lévő többi lakos is kiköltözött a történtek miatt. Az épület így lassan az enyészeté lesz, és a környékbeliek sem szívesen közelítik meg a helyet.

5. Recski munkatábor

Az kínzások, kegyetlen büntetések, halálra dolgoztatások és éheztetések miatt rettenetes történelemmel rendelkezik a recski munkatábor. Az elhagyatott táborban még megtalálhatók a büntetésül szolgáló vizes árkok, melyekbe éjszakánként összekötözve kényszerítették az elítélteket.

kísértetházak4

Ha pedig nem kísértetházba szeretnétek költözni, hanem egy otthonos, igényes ingatlant kerestek, nézzétek meg közel 300.000 hirdetésünket!

Kellemes beöltözést és tökfaragást kíván az Ingatlannet.hu csapata!