Ingatlannet.hu logo

Úszómedencés ingatlan: szuper befektetés vagy felesleges teher?

Úszómedencés ingatlan

 

Akinek kertes ingatlan van a tulajdonában, vagy aki ilyen ingatlan vásárlására készül, előbb-utóbb óhatatlanul szembetalálkozik a nagy kérdéssel: vajon megéri-e, ha van medence az udvaron? A medencés kerti bulik, a nyári hétvégék a gyerekekkel és a víz közelsége mindenképp csábítóan hangzik, ám érdemes néhány szempontot figyelembe venni, mielőtt belevágunk.

 

Nem kérdés, hogy egy úszómedencés ingatlan kiváló szórakozást biztosít az egész családnak, azonban egy használatban lévő kerti medence folyamatos karbantartást igényel, ami nem csak rengeteg időt, energiát és hozzáértést igényel, de rendkívül költséges is. A víz pH értékét rendszeresen tesztelni kell, hiszen a túl alacsony vagy éppen túl magas pH befolyásolhatja a klór hatékonyságát, és számos kellemetlenséget okozhat. Aki saját kezűleg kívánja megoldani a medence tisztántartását, annak számítania kell arra, hogy a víztisztító berendezések és a vegyszerek költsége nem kis kiadás, aki pedig inkább a szolgáltatást választja, annak még magasabb árakkal kell számolnia.

A karbantartás költségei mellett magasabb rezsivel is számolnia kell a medencés party-k szerelmeseinek. A szivattyú és a világítás jelentősen megemelheti a villanyszámlát, arról nem is beszélve, ha a medence fűthető is.

 

Teljesen érthető, hogy olyan sok kisgyermekes család számára tűnik vonzónak a kerti medence gondolata. Kisebb gyermekekkel a nyári kánikula sokkal elviselhetőbb a vízparton, ha pedig saját medence van az udvaron, még a strandbelépő, valamint a túlárazott és gyenge minőségű ételek költsége is megspórolható, ráadásul a tömeg okozta kellemetlenségekkel sem kell számolni. A vízi játékok iránti érdeklődés azonban rohamosan csökkenni kezd, ahogy a gyerekek egyre idősebbé válnak, és egyre kevésbé szívesen töltenek időt a szüleik társaságában. A szülők egy idő után egyedül találják magukat a medence mellett, ami így már többet visz, mint amennyit hoz.

 

Ingatlan merevfalú medencével

 

A hagyományos úszómedence talán nem a legjobb befektetés, de aki mégsem szeretne lemondani az előnyeiről, annak is van egy jó hírünk. A Pepita.hu kínálatában számos olyan merevfalú medence kapható, amelyek segítségével nem kell lemondani az élményről, fenntartása viszont sokkal olcsóbb, ráadásul sokkal kevésbé hosszú távú elköteleződés, mint az épített változatok. Aki pedig inkább csak a legnagyobb kánikulában szeretné élvezni a vizet, annak kiváló választás a felfújható medence, melynek megvásárlása és fenntartása egyaránt olcsó, igaz, nem egészen azt adja, mint egy fémvázas medence.