Ingatlannet.hu logo

Kertdesign 2018: egyediség és pihenés

Itt van végre a jó idő, ki lehet menni a kertbe és élvezni a frisslevegőt. Korábbiakban már összefoglaltuk, hogy mi várható ebben az évben az ingatlanpiacon, majd arról is esett szó, hogy a lakberendezés milyen újdonságokat hoz. Most mutatunk pár dolgot, amivel igazán fel lehet dobni a kertünket az idei trendnek megfelelően. Ahogyan az a címből is kiderült idén az egyedi kiegészítők és a pihenés lesznek kertrendezési trend „alapkövei”.

Hódítanak a keleti kultúrák

A kert egyik talán legfontosabb eleme a kerítés, ami néha nem kap olyan nagy hangsúlyt. Ennek rendbetételére is ügyelni kell időnként. Ehhez jó megoldás lehet a lakberendezés területén is felkapott Shou Sugi Ban technika, ami egy ősi felületkezelési eljárást jelent. Ezzel a technikával a fa egy nagyon mutatós, sötét árnyalatot fog kapni, amivel a fa akár 100 évig is ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Egy másik keleti kultúrából induló kertrendezési trend a wabi-sabi, ami a tökéletlenség szépségét helyezi előtérbe. Ahogyan a lakberendezés során itt is elővehetjük régi tárgyainkat, amik a kert ékévé válhatnak.

 

Az év színe a kertdesign-ban is jelen van

A kert rendbetétele elég komplex feladat, sok teendő van vele, főleg ilyenkor, tavasszal. Az idei év színe az ultraibolya lila lett, ami természetesen a kertdesign-ban is megjelenik. Nem kell méregdrága kiegészítőkre gondolni, akár egy lefestett régi pad, vagy lila virágok beszerzésével is fel tudjuk dobni a hangulatot. A kicsit átgondolt, kidekorált cserepek nem csak az udvaron, de a házban is nagyon jól mutatnak.

 

Újrapozícionált belső terek

Ahogyan a lakberendezés területén kiemelt szerepet kapott a nyugalom és a saját kuckó, ez a kertben sincs másképp. Egyre nagyobb divatnak örvend a kerti nappali, de a nyári konyhák is más jelentéssel bírnak már. Régen ezek praktikus célokat szolgáltak, a ház alsóépületében helyezkedtek el, ez azonban már a múlté. A kert egyik központi része is lehet egy szépen kialakított grillező, ahol nyári estéken összegyűlhet a család és a barátok. Egy ilyen egyszerű kis asztal pár székkel a szabad ég alatt is nagyon hangulatos tud lenni

Természet szeretete

A környezettudatos életmódra egyre többen igyekszünk figyelni. Nem is csoda, hogy egyre népszerűbbek a kis konyhakertek és komposztálók is. A konyhakertekben megtermelhetjük magunknak a zöldségeinket és biztosak lehetünk benne, hogy azok semmiféle vegyszert vagy káros anyagot nem tartalmaznak.

 

Ahogyan a lakberendezésben sincs idén egy meghatározó trend, úgy a kertrendezésben sem. Itt is minden menő, ami egyedi, ami más, mint a megszokott. Választhatunk színes kiegészítőket, de a természetes fa is hódít, pont, mint az antik kiegészítők.